Gasca in sos de vin
PrinteazaGasca in sos de vin din: pulpe dezosate, vin rosu sec, arpagic, morcovi, ulei, usturoi, frunze de salvie, sare si piper.
- 800 g pulpe dezosate de gasca
- 1 l vin rosu sec
- 600 g arpagic
- 2 morcovi
- 50 ml ulei
- 2 catei de usturoi
- 3-4 frunze de salvie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi presăraţi-o cu sare şi piper. Prăjiţi-o în ulei până când se pătrunde bine şi se rumeneşte frumos pe toate părţile.
Opăriţi arpagicul, curăţaţi-l de foi şi dătiţi-l în apă rece. Curăţaţi morcovul, spălaţi-l şi tăiaţi-l în cubuleţe.
Puneţi într- un vas de sticlă termorezistentă carnea de raţă prăjită crestată din loc în loc, arpagicul, cubuleţele de morcov, salvia tocată şi căţeii de usturoi, tocaţi mărunt.
Turnaţi vinul în vas şi potriviţi de sare şi piper. Puneţi vasul la cuptor la foc potrivit pentru 45 de minute.
Stropiţi totul cu sosul din vas.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si: