Gâscă umplută cu mere
PrinteazaO reteta delicioasa de gasca umpluta cu mere din: gasca, mere, nuca, unt, sare, zahar, piper, vin spumos, oregano verde, ulei de masline si patrunjel.
- o gâscă/rata de 2-3 kg
- un kg mere
- 150 g nucă
- 150 unt
- sare grunjoasă
- 2-3 linguriţe zahăr
- piper negru şi roşu
- 200 ml vin spumos demisec
- oregano verde
- 2-3 linguri ulei de măsline
- pătrunjel pentru ornat
Mod de preparare:
Se spală bine gâscă, se trece printr-un jet de apă rece, se spală bine şi în interior pentru a elimina toate pielitele, se lasă să se scurgă şi se pârleşte pe toate părţile, la flacără mică.
Se scufundă apoi în apă clocotită şi se lasă câteva minute.
Se scoate şi se scurge pe un şervet absorbant. Se curăţă şi se spală merele. Se taie bucăţi mai mari şi nu se curăţă de sâmburi. Aceştia dau o aromă deosebită în combinaţie cu alte ingrediente.
Se unge raţa cu unt şi ulei, se condimentează cu sare şi piper pe interior şi pe exterior. Se umple cu mere, oregano şi zahăr si se stropeste cu vinul spumos. Se înfăşoară în folie şi se lasă 24 de ore la rece.
Se bagă în cuptor, la 150-160°C. Se stropeşte din când în când cu sosul din tavă. După ce a stat 3-4 ore în cuptor, se scoate capacul ca să capete crustă cro¬cantă. Se serveşte pe pat de salată şi cartofi copţi.
Gâscă umplută cu mere
Pofta buna!