Gasca umpluta cu prune si mere

Printeaza

Gasca umpluta cu prune si mere din: gasca, sare, piper, paine alba, mere acrisoare, prune uscate, cimbru, ceapa, morcov, praz, telina, vin rosu sec, supa de pasare.

Ingrediente:Gasca_umpluta_cu_prune_si_mere

  • 1 gasca gata curatata (circa 4,5 kg)
  • sare
  • piper
  • 250 g paine alba
  • 250 mere acrisoare
  • 250 g prune uscate fara samburi
  • 2 legaturi cimbru proaspat
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 fir praz
  • 150 g telina
  • 200 ml vin rosu sec
  • 1 l supa de pasare

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180°C. Se spală găsea, se şterge şi se leagă picioarele şi aripile ca să nu-şi piardă forma la cuptor. Se sărează, se piperează. Se taie cuburi pâinea. Se spală merele, se curăţă de cotoare şi se taie cuburi. Se taie jumătăţi prunele.

Se toacă cimbrul şi se amestecă împreună cu merele, pâinea şi prunele. Se umple gâscă cu acest amestec şi se închide deschizătura. Se aşază într-o tavă mare în care s-a turnat 1 l de apă fierbinte; se coace la cuptor 4-4 1/2 ore.

Intre timp se pregătesc legumele. Se toacă ceapa, morcovul, prazul şi ţelina. După cca 3 1/2 ore se scot 3-4 linguri din grăsimea scursă în tavă şi se încing într-o crăticioară. Se călesc legumele până se rumenesc. Se sting cu vin şi se dau în clocot.

Se adaugă supa şi se acoperă crăticioara. Se lasă să se înăbuşe legumele cca 30 min. la foc moale. Se scoate gâscă din tavă şi se păstrează la cald. Se pasează sosul, se adaugă la sosul cu legume şi se dă în clocot.

Se condimentează după gust. Se scoate umplutura din gâscă şi se porţionează pasărea. Se serveşte cu sos şi umplutură. Se poate oferi alături şi o garnitură suplimentară din varză roşie.

Gasca umpluta cu prune si mere

Gasca_umpluta_cu_prune_si_mere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.