Gat de curcan umplut cu legume si carne

Printeaza

Gat de curcan umplut cu legume si carne din: gât de curcan, (raţă sau găină), orez, hrişcă, ou, paine alba, lapte, carne tocată amestec porc şi vită, amestec mexican de legume congelate, boabe de coriandru, sare, piper negru macinat, foi de dafin, unt.

Gat_de_curcan_umplut_cu_legume_si_carne

Ingrediente:

  • 1 gât de curcan, raţă sau găină
  • câte 2 linguri orez si hrişcă
  • 1 ou
  • 1 felie de pâine albă
  • 100 ml lapte
  • 200 g carne tocată amestec porc şi vită
  • 2 linguri amestec mexican de legume congelate
  • 1/2 linguriţă boabe de coriandru
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 2 foi de dafin
  • 100 g unt

Mod de preparare:

Fierbi 5 minute boabele de hrişcă. înmoi pâinea în laptele rece. Speli pielea şi o coşi la un capăt. Speli orezul şi îl laşi să se înmoaie în apă.

Amesteci într-un bol legumele, hrişcă scursă şi răcită, pâi­nea stoarsă, oul, orezul scurs, amestecul de came tocată, sare şi piper după gust. Cu acest amestec umpli gâtul, apoi îl coşi şi la celălalt capăt.

Fierbi gâtul umplut timp de’30-35 de minute, în apă uşor sărată, cu foile de dafin şi boabele de coriandru.

Când e gata, îndepărtezi aţele cu care a fost cusut şi îl rumeneşti în unt topit, timp de 5 minute. îl tai în felii după ce se răceşte complet.

Gat de curcan umplut cu legume si carne

Gat_de_curcan_umplut_cu_legume_si_carne

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.