Gat de gasca umplut cu fasole si morcov

Printeaza

Gat de gasca umplut cu fasole si morcov din: gât de gâscă, pipote de gâscă, carne de porc slabă, ceapă, ulei, orez, zare, piper, pătrunjel, fasole boabe, morcov, foaie de dafin, bulion, tarhon.

Ingrediente:Gat de gasca umplut cu fasole si morcov

  • gât de gâscă
  • pipote de gâscă
  • 100 g carne de porc slabă
  • 1 ceapă
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură orez
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • 250 g fasole boabe
  • 1 morcov
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri bulion
  • tarhon

Mod de preparare:

Tai pielea de la gâtul de gâscă cât mai jos, sub guşă şi o desprinzi ca să formeze un sac. Pipota de gâs­că şi carnea de porc le treci prin maşina de tocat împreună cu ceapa tocată şi călită în 2 linguri de ulei.

La amestecul de carne şi ceapă mai adaugi puţin piper, orezul, pătrunjel tocat şi 5 linguri de apă.

Amesteci bine până se formează o pastă, apoi umpli gâtul şi îl coşi la capete. Aşezi gâturile umplute într-o cratiţă de 2 l îm­preună cu fasolea boabe, inmuiată de cu seară în apă rece.

Pui în cratiţă apă cât să treacă deasupra cu 4-5 cm, morcovul tăiat sferturi, foaia de dafin şi puţin piper. Dacă gâtul nu a fost gras, mai adaugi 4-5 lin­guri de ulei.

Dai cratiţa la cuptor, acoperită fiind cu capac, până fierbe fasolea şi scade apa.

Dacă sca­de apa înainte ca fasolea să fie fiartă, mai adaugi puţină apă. Când este fiartă fasolea, potriveşti de sare şi mai adaugi 2 linguri de bulion şi puţin tarhon.

Laşi cratiţa la cuptor încă 5 minute, apoi poţi servi gâtul tăiat felii, împreună cu fasole.

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.