Gat de gasca umplut cu fasole si morcov
PrinteazaGat de gasca umplut cu fasole si morcov din: gât de gâscă, pipote de gâscă, carne de porc slabă, ceapă, ulei, orez, zare, piper, pătrunjel, fasole boabe, morcov, foaie de dafin, bulion, tarhon.
- gât de gâscă
- pipote de gâscă
- 100 g carne de porc slabă
- 1 ceapă
- 2 linguri ulei
- 1 lingură orez
- sare
- piper
- pătrunjel
- 250 g fasole boabe
- 1 morcov
- 1 foaie de dafin
- 2 linguri bulion
- tarhon
Mod de preparare:
Tai pielea de la gâtul de gâscă cât mai jos, sub guşă şi o desprinzi ca să formeze un sac. Pipota de gâscă şi carnea de porc le treci prin maşina de tocat împreună cu ceapa tocată şi călită în 2 linguri de ulei.
La amestecul de carne şi ceapă mai adaugi puţin piper, orezul, pătrunjel tocat şi 5 linguri de apă.
Amesteci bine până se formează o pastă, apoi umpli gâtul şi îl coşi la capete. Aşezi gâturile umplute într-o cratiţă de 2 l împreună cu fasolea boabe, inmuiată de cu seară în apă rece.
Pui în cratiţă apă cât să treacă deasupra cu 4-5 cm, morcovul tăiat sferturi, foaia de dafin şi puţin piper. Dacă gâtul nu a fost gras, mai adaugi 4-5 linguri de ulei.
Dai cratiţa la cuptor, acoperită fiind cu capac, până fierbe fasolea şi scade apa.
Dacă scade apa înainte ca fasolea să fie fiartă, mai adaugi puţină apă. Când este fiartă fasolea, potriveşti de sare şi mai adaugi 2 linguri de bulion şi puţin tarhon.
Laşi cratiţa la cuptor încă 5 minute, apoi poţi servi gâtul tăiat felii, împreună cu fasole.
Pofta buna!
N-am mancat asa ceva