Gaufre cu ciocolată şi cireşe

Printeaza

Gaufre cu ciocolată şi cireşe

Gaufre cu ciocolată şi cireşe

Ingrediente:

  • 8 gaufre
  • 300 g ciocolată neagră
  • 100 g unt
  • 125 g frişca
  • 3 gălbenuşuri
  • 50 g cacao
  • 300 g cireşe
  • 50 g zahăr tos
  • pudră de scorţişoară
  • lichior de ciocolată
  • coajă de portocală rasă
  • mentă
  • decor din ciocolată
  • frunze de sezon
  • frişca

Preparare:

Ciocolata se taie în bucăţele mici şi se pune într-un vas la bain-marie împreună cu untul. Intr-un castron se amestecă frişca cu zahărul tos, cacaua şi coajă de portocală rasă.

Când ciocolata şi untul s-au topit complet, se adaugă gălbenuşurile bătute cu o furculiţă şi se amestecă încontinuu ca să nu se coaguleze. Se ia crema de pe foc, se lasă să se răcească puţin şi se adaugă amestecul de frişca cu cacao, o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară şi o lingură de lichior de ciocolată.

Se amestecă, se pune din nou pe foc şi se lasă să fiarbă câteva minute. Crema se toarnă într-un vas mai mare şi se lasă să se răcească complet.

Se toarnă peste gaufre, se ornează cu cireşe fără sâmburi, decor din ciocolată şi frunze de mentă. Se servesc alături de o salată din fructe de sezon şi frişca.

Gaufre cu ciocolată şi cireşe

Gaufre cu ciocolată şi cireşe.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Eu as face niste gaufre cu cirese amare; au un gust deosebit.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.