Gaufre cu ciocolată

Printeaza

Gaufre cu ciocolată

Gaufre cu ciocolată

Ingrediente:

  • 4ouă
  • 150g făină
  • 150 ml lapte
  • 250 mlsmîntînă
  • 50gunt
  • 200 g ciocolată
  • 100g caise confiate
  • 50 g fistic
  • zahăr vanilinat
  • sare
  • esenţă de lămîie
  • gem de căpşune
  • căpşune pentru decor
  • zahăr pudră
  • frişca
  • sos de vanilie
  • 120 g zahăr tos

Preparare:

Ouăle se mixează, se amestecă bine cu laptele dulce, un vîrf de cuţit de sare, zahărul tos, făina, două pliculeţe cu zahăr vanilat, untul topit şi răcit.

Se acoperă vasul cu uin capac şi se lasă să se odihnească aluatul 30 de minute. Se adaugăi smantînă, caisele confiate tăiate cubuleţe, fisticul mărunţit şi esenţa de lămîie.

Se încălzeşte forma de gaufre, se toarnă compoziţie şi se coc. Se scot din formă, se aşază pe un grătar şi se lasă să se răcească.

Ciocolata se topeşte la bain-marie, se trec gaufrele prin ciocolată, se aşază pe o hîrtie de copt şi se lasă să se întărească ciocolata. Dacă este nevoie, se introduc gaufrele la rece pentru 10 minute, ca să se întărească ciocolata mai repede.

Se scot din frigider şi se servesc cu gem de căpşune, decorate cu zahăr pudră şi căpşune proaspete.

Gaufre cu ciocolată

Gaufre cu ciocolată.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Mie-mi plac mai mult gaufrele simple. Le mananc la micul dejun.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.