Gazpacho andaluz cu telina si ardei gras

Printeaza

Gazpacho andaluz cu telina si ardei gras din: telina verde, castravete, ardei gras rosu, ardei gras verde, ardei gras galben, roşii, ceapa, pesmet, sare, piper, usturoi, suc de lămâie, ulei de masline.

 

Ingrediente:

  • 1 fir ţelină verde
  • 1 castravete
  • 2 ardei graşi roşii
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras galben
  • 500 g roşii
  • 1 ceapă
  • 6 linguri pesmet
  • sare, piper
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 4 linguri ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Se taie ţelina felii subţiri; se pun deoparte frunzele. Se decojeşte castravetele şi se goleşte de seminţe.

Se curăţă de cotoare ardeii graşi. Se curăţă roşiile. 1/2 din cantitatea de legume se taie cubuleţe.

Se toacă ceapa. Se pasează 1/2 din cantitatea de ceapă cu restul de ardei gras şi de castravete şi cu roşiile; se strecoară.

Se adaugă pesmet, sare şi piper.

Se serveşte cu ţelină verde. Se taie felii usturoiul. Se adaugă în supă, împreună cu cubuleţele de legume şi feliile de ţelină; se adaugă suc de lămâie şi ulei. Se acoperă şi se dă la frigider 2 ore.

Gazpacho andaluz cu telina si ardei gras

Gazpacho_andaluz_cu_telina_si_ardei_gras

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.