Gazpacho andaluz cu telina si ardei gras
PrinteazaGazpacho andaluz cu telina si ardei gras din: telina verde, castravete, ardei gras rosu, ardei gras verde, ardei gras galben, roşii, ceapa, pesmet, sare, piper, usturoi, suc de lămâie, ulei de masline.
Ingrediente:
- 1 fir ţelină verde
- 1 castravete
- 2 ardei graşi roşii
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras galben
- 500 g roşii
- 1 ceapă
- 6 linguri pesmet
- sare, piper
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri suc de lămâie
- 4 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Se taie ţelina felii subţiri; se pun deoparte frunzele. Se decojeşte castravetele şi se goleşte de seminţe.
Se curăţă de cotoare ardeii graşi. Se curăţă roşiile. 1/2 din cantitatea de legume se taie cubuleţe.
Se toacă ceapa. Se pasează 1/2 din cantitatea de ceapă cu restul de ardei gras şi de castravete şi cu roşiile; se strecoară.
Se adaugă pesmet, sare şi piper.
Se serveşte cu ţelină verde. Se taie felii usturoiul. Se adaugă în supă, împreună cu cubuleţele de legume şi feliile de ţelină; se adaugă suc de lămâie şi ulei. Se acoperă şi se dă la frigider 2 ore.
Gazpacho andaluz cu telina si ardei gras
Pofta buna!