Gazpacho cu ștevie și castraveți – Supa rece perfectă pentru zilele calde – este o supă rece, ideală pentru zilele toride de vară. Această rețetă combină prospețimea castraveților cu notele ușor acrișoare ale șteviei, rezultând o supă răcoritoare și plină de vitamine. Gazpacho este o supă originară din Andaluzia, Spania, și este cunoscută pentru capacitatea […]
Gazpacho cu ardei, castravete si usturoi
PrinteazaGazpacho cu ardei, castravete si usutroi din: sos de tomate, ardei kapia, ardei iute roşu, ardei iute galben, castravete, usturoi, oţet de vin roşu, ulei de măsline extravirgin, gheaţă, tije de ţelină Apio, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 cutie de sos de tomate
- 2 ardei kapia
- 1 ardei iute roşu
- 1 ardei iute galben
- 1/2 castravete decojit
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură de oţet de vin roşu
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 4 cuburi de gheaţă
- 2 tije de ţelină Apio
- sare şi piper
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la 220°C. Ardeii kapia se curăţă, se taie în fâşii şi se coc timp de 20 de minute, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
După ce s-au copt, se pun într-o pungă de plastic şi se lasă să stea 10 minute, pentrîl a fi mai uşor de curăţat. Se curăţă de coajă.
Castravetele se taie cubuleţe şi se pune într-un blender sau un robot de bucătărie.
Se adaugă usturoiul, ardeiul copt, sosul de tomate, oţet, ulei, sare şi piper, şi se mixează până când devine o pastă fină.
Se toacă ardeii iuţi, tijele de ţelină Apio şi puţin castravete.
Gazpacho se serveşte în boluri de sticlă, ornat cu legumele tocate şi câteva picături de ulei de măsline.
Gazpacho cu ardei, castravete si usutroi
Pofta buna!
Gazpacho de avocado – Răcorirea perfectă pentru zilele călduroase – este o variantă modernă și sănătoasă a celebrului gazpacho spaniol, care aduce o notă de cremozitate și prospețime datorită avocado-ului. Această supă rece este ideală pentru zilele călduroase de vară, oferind o combinație delicioasă de arome și texturi. Avocado-ul este considerat un superaliment datorită conținutului […]