Gazpacho de ardei gras
PrinteazaSe incinge cuptorul la 200C. Se taie jumatati 750 g ardei grasi galbeni si se aseaza pe tava, cu pielea in sus. Se coc 20 minute pana ce piele face basicute. Se taie cuburi 150 g paine alba si se stropesc cu 75 ml ulei de masline. Se presara 4 catei de usturoi pisati.
Se curata 1 bulb de fenicul, se spala si se toata separat frunzulitele si bulbul. Se taie 1 rosie. Se scoate ardeiul gras din cuptor si se aseaza deasupra un prosop umed. Se lasa sa se racoreasca si se decojesc; se taie cuburi.
Toate bucatile de legume se adauga la paine; se toarna 250 ml supa de legume si se paseaza. Se adauga 2 linguri otet, sare si piper. Se da la frigider 60 de minute. Se garniseste cu frunzulite de fenicul si cubulete de rosii.
Gazpacho de ardei gras
Pofta buna!