Gazpacho – supă rece tradițională din: rosii coapte, castravete, ardei gras, ceapa, usturoi, ulei de masline, otet de vin rosu, apa, sare, piper, crutoane, ardei iute. Gazpacho este o supă foarte revigorantă, ușoară și plină de gust. Este o modalitate minunată de a te răcori în timpul zilelor călduroase de vară și poate fi consumată […]
Gazpacho cu ardei – supa rece
PrinteazaGazpacho cu ardei din: rosii, ardei, usturoi, castraveti, ceapa, oregano, paine, lamaie, sare, piper.
Gazpacho este o supă rece, tradițională în bucătăria spaniolă, în special în regiunile Andaluzia și Extremadura. Această supă răcoritoare este cunoscută pentru a fi servită în zilele calde de vară, deoarece ingredientele sale proaspete și naturale o fac foarte revigorantă.
- 1 kg de roşii
- 1 ardei gras roşu
- 2 castraveţi medii
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă mică
- oregano
- paine
- sucul de la 1 lămâie
- ulei
- sare şi piper
- verdeata
Mod de preparare:
Pasăm 1 kg de roşii, 1 ardei gras roşu, 2 castraveţi medii, 2 căţei de usturoi şi 1 ceapă mică, toate tăiate în felii; adăugăm şi oregano şi mixăm.
Adăugăm 1 felie de pâine înmuiată în apă, sucul de la 1 lămâie, uleiul, sare şi piper proaspăt măcinat.
Continuăm să mixăm, apoi strecurăm şi dăm la rece câteva ore, apoi o putem servi cu toppingurile preferate (roşii, castraveţi, ouă fierte tari (coapte) tocate, crutoane, ardei gras, ardei iute, busuioc, pătrunjel, ceapă).
Pofta buna!
poate iti place si:
Gazpacho cu creveti
Gazpacho cu creveti din: creveti, midii, castraveti, ardei gras, rosie, suc de lamaie, ceapa, patrunjel, ulei de masline, sos tomat, usturoi, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 100 g de creveti gatiti 100 g midii gatite 100 g de castraveti fara coaja un ardei gras o rosie medie 50 ml suc de lamaie jumatate de ceapa […]
Pofta buna!