Gazpacho clasic
PrinteazaO reteta de gazpacho clasic din: rosii, ardei gras, ceapa, telina, castravete, ulei de masline, frunze de busuioc, sos tabasco, sos worcester, otet alb, sare si piper.
- 3 roşii bine coapte
- 1/2 ardei gras roşu
- 1/2 ceapă albă
- 1 tijă de ţelină
- 1/2 castravete
- 50 g pâine mai veche
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 4 frunze de busuioc
- 2 picături sos tabasco
- 3 picături sos Worcester
- oţet alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală ardeiul şi curăţă-1 de seminţe şi de nervurile din interior; spală roşiile, ţelina şi busuiocul. Curăţă pâinea de coajă şi înmoai-o într-un amestec de oţet şi puţină apă.
Curăţă castravetele şi ceapa. Pune toate legumele tăiate bucăţi în vasul blenderului, adaugă pâinea stoarsă, uleiul, sare după gust, piper râşnit şi frunzele de busuioc, precum şi cele două sosuri.
Pasează toate ingredientele până când obţii un lichid cremos şi catifelat. Strecoară-1 şi potriveşte-i gustul cu sare şi piper. Serveşte-1 ca aperitiv, cu pâine prăjită sau cu saleuri cu brânză.
Gazpacho clasic
Pofta buna!