Gazpacho cu ardei si usturoi

Printeaza

Gazpacho cu ardei si usturoi din: sos de tomate, ardei kapia, ardei iute roşu, ardei iute galben, castravete, usturoi, oţet de vin, ulei de măsline, gheaţă, ţelină Apio, sare, piper.

 

Ingrediente:Gazpacho cu ardei si usturoi

  • 1 cutie de sos de tomate
  • 2 ardei kapia
  • 1 ardei iute roşu
  • 1 ardei iute galben
  • 1/2 castravete decojit
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingură de oţet de vin roşu
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 4 cuburi de gheaţă
  • 2 tije de ţelină Apio
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Se preîncălzeşte cuptorul la 220°C.

Ardeii kapia se curăţă, se taie în fâşii şi se coc timp de 20 de minute, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. După ce s-au copt, se pun într-o pungă de plastic şi se lasă să stea 10 minute, pentru a fi mai uşor de curăţat. Se curăţă de coajă.

Castravetele se taie cubuleţe şi se pune într-un blender sau un robot de bucătărie. Se adaugă usturoiul, ardeiul copt, sosul de tomate, oţet, ulei, sare şi piper, şi se mixează până când devine o pastă fină.

Se toacă ardeii iuţi, tijele de ţelină Apio şi puţin castravete. Gazpacho se serveşte în boluri de sticlă, ornat cu legumele tocate şi câteva picături de ulei de măsline.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.