Gazpacho cu mar verde
PrinteazaGazpacho cu mar verde din: rosii, castravete, ceapa, mere verzi, suc de lamaie verde, coriandru, tabasco, frunzulite coriandru, sare si piper.
- 2 rosii
- 1 castravete mic
- 2 cepe albe, mari
- 6 mere verzi
- sucul de la 2 lamaie verzi
- 1 lingura cu coriandru tocat
- cateva picaturi de Tabasco
- cateva frunzulite de coriandru
- sare si piper macinat
Mod de preparare:
Opăriţi roşiile 15 secunde într-o cratiţă cu apă clocotită, scurge-ţi-le, decojiţi-le, scoateţi seminţele şi tăiaţi pulpa cubuleţe. Păstraţi-le în frigider. Curăţaţi şi tăiaţi castravetele cuburi. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o bucăţi.
Tăiaţi un capac merelor şi puţin din bază pentru a avea stabilitate. Goliţi miezul cu o linguriţă, lăsînd 3 sau 4 mm de pulpă pe coajă, fără să ajungeţi pînă la baza fructului, apoi ungeţi interiorul merelor cu o pensulă înmuiată în zeamă de lămîie, pentru a evita ca fructele să se înnegrească. Puneţi merele golite pe un platou şi băgaţi-l în frigider.
Mixaţi pulpa merelor cu cuburile de castravete, bucăţile de ceapă şi destulă zeamă de lămîie pentru a obţine un amestec fluid. Săraţi, piperaţi, adăugaţi restul de suc de lămîie, corian-drul tocat şi cîteva picături de Tabasco, apoi amestecaţi. Puneţi în frigider pentru 1 oră.
Turnaţi supa peste merele golite pentru a servi, apoi repartizaţi pe deasupra cubuleţe de roşii. Ornaţi cu cîteva frunzuliţe de coriandru şi serviţi foarte rece.
Pofta buna!