Gazpacho cu mar verde

Printeaza

Gazpacho cu mar verde din: rosii, castravete, ceapa, mere verzi, suc de lamaie verde, coriandru, tabasco, frunzulite coriandru, sare si piper.

Ingrediente:Supe_6

  • 2 rosii
  • 1 castravete mic
  • 2 cepe albe, mari
  • 6 mere verzi
  • sucul de la 2 lamaie verzi
  • 1 lingura cu coriandru tocat
  • cateva picaturi de Tabasco
  • cateva frunzulite de coriandru
  • sare si piper macinat

 

Mod de preparare:

Opăriţi roşiile 15 secunde într-o cratiţă cu apă clocotită, scurge-ţi-le, decojiţi-le, scoateţi seminţele şi tăiaţi pulpa cubuleţe. Păstraţi-le în frigider. Curăţaţi şi tăiaţi castravetele cuburi. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o bucăţi.

Tăiaţi un capac merelor şi puţin din bază pentru a avea stabili­tate. Goliţi miezul cu o linguriţă, lăsînd 3 sau 4 mm de pulpă pe coajă, fără să ajungeţi pînă la baza fructului, apoi ungeţi interio­rul merelor cu o pensulă înmuiată în zeamă de lămîie, pentru a evita ca fructele să se înnegrească. Puneţi merele golite pe un platou şi băgaţi-l în frigider.

Mixaţi pulpa merelor cu cuburile de castravete, bucăţile de ceapă şi destulă zeamă de lămîie pentru a obţine un amestec fluid. Săraţi, piperaţi, adăugaţi restul de suc de lămîie, corian-drul tocat şi cîteva picături de Tabasco, apoi amestecaţi. Puneţi în frigider pentru 1 oră.

Turnaţi supa peste merele golite pentru a servi, apoi repartizaţi pe deasupra cubuleţe de roşii. Ornaţi cu cîteva frunzuliţe de coriandru şi serviţi foarte rece.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.