Gazpacho de peste

Printeaza

Gazpacho de peste din: tomate, paine cu tarate, ardei, usturoi, ulei, otet, Tabasco, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 1,2 kg tomate
  • 3 felii de pâine cu tărâţe puţin uscată, fără coajă
  • 1 ardei roşu
  • 1 căţel de usturoi
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri oţet din vin
  • câteva picături de Tabasco
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare Gazpacho de peste:

Incălziţi cuptorul la termostat 8 (240 grade C). Puneţi ardeiul pe placa cuptorului şi lăsaţi în jur de 30-35 de minute, întorcându-l regulat, până devine moale şi pielea se umflă.

Lăsaţi-l să se mai răcească şi, călduţ, îndepărtaţi coaja şi sâmburii.

Cufundaţi tomatele 30 de secunde în apă clocotită, apoi curăţaţi-le şi îndepărtaţi-le seminţele.

Puneţi-le în bolul unui mixer împreună cu miezul de pâine mărunţit, ardeiul gras, căţelul de usturoi curăţat şi tăiat în bucăţi, uleiul, oţetul, Tabasco, puţină sare şi piper.

Daţi la mixer până obţineţi o consistenţă omogenă. Puneţi la rece cel puţin 1 oră.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Gazpacho de Sfeclă Roșie

Gazpacho de Sfeclă Roșie – o variantă a clasicului gazpacho, perfect pentru zilele călduroase de vară. Această rețetă combină dulceața naturală a sfeclei roșii coapte cu prospețimea legumelor și oțetul balsamic, rezultând un gust dulce-acrișor de neuitat. Bogat în nutrienți și plin de culoare, acest gazpacho va impresiona orice oaspete și va aduce un strop […]

Ciorbă de Roșii (Gazpacho Românesc)

Ciorbă de Roșii (Gazpacho Românesc): Rețeta Răcoritoare pentru Zilele Călduroase – ideală pentru zilele călduroase de vară. Această supă rece combină aroma intensă a roșiilor proaspete cu gustul revigorant al legumelor proaspete, oferind o explozie de savoare și nutrienți. Perfectă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă, ciorba de roșii este simplu de preparat […]

Gazpacho de Mango

Gazpacho de Mango: O versiune dulce și exotică a gazpacho-ului – este o reinterpretare tropicală a clasicului gazpacho spaniol, perfectă pentru zilele călduroase de vară. Această supă rece combină dulceața mangoului copt cu prospețimea castraveților și a ardeiului gras, adăugând o notă picantă de ceapă roșie și un strop de lime pentru echilibru. Coriandrul proaspăt […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.