Gazpacho rece
PrinteazaO reteta de gazpacho rece din: ardei gras, castraveti, ceapa rosie, rosii, usturoi, suc de rosii, otet de vin, lamaie, ulei de masline, busuioc, crutoane de paine, sare si piper.
- 1 ardei gras
- 1 ardei gras verde
- 2-3 castraveti
- 1 ceapa rosie
- 4-5 rosii bine coapte
- 2-3 catei de usturoi
- 1 l suc de rosii
- 2-3 linguri otet de vin
- 1 lamaie
- 50 ml ulei de masline
- 3-4 fire de busuioc
- 200 g crutoane de paine
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi legumele, spălaţi-le, apoi tocaţi cât mai mărunt ceapa, tăiaţi în cubuleţe ardeiul gras, iar castraveţii şi roşiile daţi-le pe răzătoarea mare. Puneţi totul într-un castron mai mare şi adăugaţi sucul de roşii, oţetul, zeama de lămâie, usturoiul pisat şi uleiul de măsline.
Potriviţi de sare şi piper, acoperiţi castronul cu folie de plastic şi puneţi-l la frigider pentru 2-3 ore. între timp, rumeniţi crutoanele de pâine în 2-3 linguri de ulei de măsline şi presăraţi-le cu sare şi piper.
Serviţi Gazpacho rece, cu crutoane de pâine şi cu busuioc tocat mărunt presărat deasupra.
Gazpacho rece
Pofta buna!