Gazpacho rece

Printeaza

O reteta de gazpacho rece din: ardei gras, castraveti, ceapa rosie, rosii, usturoi, suc de rosii, otet de vin, lamaie, ulei de masline, busuioc, crutoane de paine, sare si piper.

Ingrediente:Gazpacho rece

  • 1 ardei gras
  • 1 ardei gras verde
  • 2-3 castraveti
  • 1 ceapa rosie
  • 4-5 rosii bine coapte
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 l suc de rosii
  • 2-3 linguri otet de vin
  • 1 lamaie
  • 50 ml ulei de masline
  • 3-4 fire de busuioc
  • 200 g crutoane de paine
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi legumele, spălaţi-le, apoi tocaţi cât mai mărunt ceapa, tăiaţi în cubuleţe ardeiul gras, iar castraveţii şi roşiile daţi-le pe răzătoarea mare. Puneţi totul într-un castron mai mare şi adăugaţi sucul de roşii, oţetul, zeama de lămâie, usturoiul pisat şi uleiul de măsline.

Potriviţi de sare şi piper, acoperiţi castronul cu folie de plastic şi puneţi-l la frigider pentru 2-3 ore. între timp, rumeniţi crutoanele de pâine în 2-3 linguri de ulei de măsline şi presăraţi-le cu sare şi piper.

Serviţi Gazpacho rece, cu cru­toane de pâine şi cu busuioc tocat mărunt presărat deasupra.

Gazpacho rece

Gazpacho rece

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.