Gazpacho – supă rece tradițională din: rosii coapte, castravete, ardei gras, ceapa, usturoi, ulei de masline, otet de vin rosu, apa, sare, piper, crutoane, ardei iute. Gazpacho este o supă foarte revigorantă, ușoară și plină de gust. Este o modalitate minunată de a te răcori în timpul zilelor călduroase de vară și poate fi consumată […]
Gazpacho cu rosii, castraveti si ardei
PrinteazaGazpacho cu rosii, castraveti si ardei din: rosii, castravete, ardei gras, ceapa, miez de paine, supa din concentrat de vita, usturoi, otet, ulei, boia, sare, piper.
- un kg rosii bine coapte
- un castravete
- un ardei gras rosu
- o ceapa
- 200 g miez de paine
- 250 ml supa din concentrat de vita
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri otet
- 100 ml ulei
- un varf de cutit boia
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se opresc 2 roşii, jumătate de castravete şi jumătate de ardei gras pentru servit.
Restul roşiilor se cufundă în apă clocotită, se curăţă de coajă şi de seminţe şi se taie.
Se taie felii castravetele şi fâşii ardeiul, iar ceapa şi usturoiul se taie mărunt.
Intr-un vas se pun roşiile, ardeiul, castravetele, ceapa şi usturoiul se stropesc cu ulei, se presară cu boia, sare şi piper şi se lasă la macerat pentru două ore.
Apoi, pentru servit, legumele macerate şi pâinea înmuiată în supa concentrată, amestecată cu oţet, se mixează.
Se aduce supa rece la masă cu roşii, castraveţi şi ardei tăiate cuburi mici.
Gazpacho cu rosii, castraveti si ardei
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Gazpacho cu creveti din: creveti, midii, castraveti, ardei gras, rosie, suc de lamaie, ceapa, patrunjel, ulei de masline, sos tomat, usturoi, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 100 g de creveti gatiti 100 g midii gatite 100 g de castraveti fara coaja un ardei gras o rosie medie 50 ml suc de lamaie jumatate de ceapa […]
Pofta buna!