Gazpacho (supă de roşii rece)
PrinteazaO reteta de supa Gazpacho din: castraveti, rosii, hasme, dovlecel, morcov, telina, ceapa, mar, ridichi, ardei gras galben, ardei gras verde, sos tabasco, otet de vin rosu, paine de casa, bagheta, zahar, sare grunjoasa, sare fina si piper negru.
- 2 castraveţi mici
- 1 kg roşii coapte
- 2 haşme
- 1 dovlecel
- 1 morcov
- 1 tulpină de ţelină
- 1 ceapă nouă
- 1 măr galben
- 12 ridichi
- 1/2 ardei gras galben
- 1/2 ardei gras verde
- 1 lingură de sos Tabasco
- 2 linguri de oţet de vin roşu
- 50 g miez de pâine de casă
- 1 baghetă
- 1/2 lingură de zahăr
- sare grunjoasă
- sare fină
- piper negru
Mod de preparare:
Curăţaţi un castravete şi tăiaţi-l în două pe lung, scoateţi seminţele şi daţi-l prin sare grunjoasă, ca să se scurgă apa din el. Lă- saţi-l deoparte 20 de minute.
între timp, curăţaţi de pieliţă şi tăiaţi în două roşiile, scoateţi-le seminţele şi mixaţi-le. Curăţaţi haşma şi tăiaţi-o mărunt. Scoateţi seminţele şi nervurile albe din ardeiul gras şi fărâmiţaţi miezul de pâine. Clătiţi castravetele şi tamponaţi-l cu hârtie absorbantă de bucătărie. Mixaţi toate aceste ingrediente cu sosul Tabasco, cu oţetul de vin roşu cu zahărul, cu un praf de sare şi cu două pahare de apă de la gheaţă. Treceţi compoziţia într-un castron, încorporaţi roşiile mixate, amestecaţi, potriviţi de sare şi puneţi la frigider.
Tăiaţi cubuleţe ardeiul gras verde, castravetele rămas, morcovul, dovlecelul, ridichile şi ceapa. Curăţaţi şi feliaţi ţelina, tăiaţi cubuleţe mărul galben, fără să-l curăţaţi de coajă. Aranjaţi aceste legume două câte două după preferinţă, în castronele pe care băgaţi-le în frigider împreună cu gazpacho.
Feliaţi bagheta, presăraţi deasupra piper negru şi prăjiţi feliile în cuptor 2 minute pe fiecare parte. Serviţi gazpacho foarte rece, în castronele separate, cu legumele tăiate cubuleţe şi felioarele de pâine.
Gazpacho (supă de roşii rece)
Poftă bună!