Gazpacho – supă rece tradițională

Printeaza

Gazpacho – supă rece tradițională din: rosii coapte, castravete, ardei gras, ceapa, usturoi, ulei de masline, otet de vin rosu, apa, sare, piper, crutoane, ardei iute.

Gazpacho este o supă foarte revigorantă, ușoară și plină de gust. Este o modalitate minunată de a te răcori în timpul zilelor călduroase de vară și poate fi consumată ca aperitiv sau chiar ca un fel principal.

Iată o rețetă simplă și rapidă pentru gazpacho, o supă rece tradițională spaniolă, ideală pentru zilele calde de vară:

 

Ingrediente:

  • 6 roșii medii coapte
  • 1 castravete mare
  • 1 ardei gras mare
  • 1 ceapă mică
  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de oțet de vin roșu
  • 1/2 cană de apă rece
  • sare și piper după gust
  • opțional: crutoane, ardei iute, castraveți tăiați cubulețe, ou fiert tăiat cubulețe pentru a decora.

 

Mod de preparare:

Gazpacho – supă rece tradițională: Spală și curăță legumele. Taie roșiile, castravetele, ardeiul și ceapa în bucăți mari și pune-le într-un blender sau robot de bucătărie.

Adaugă usturoiul curățat, uleiul de măsline, oțetul și apa. Mixează totul până când obții o supă omogenă. Adaugă sare și piper după gust și mai mixează o dată.

Dacă supa este prea groasă, poți să adaugi mai multă apă rece. Transferă supa într-un bol mare și las-o să se răcească la frigider timp de cel puțin 2-3 ore.

Servește supa rece, decorată cu crutoane, ardei iute, cuburi de castravete sau ou fiert tăiat cubulețe, dacă dorești.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.