Gazpacho cu ulei de alune
PrinteazaO reteta delicioasa de gazpacho cu ulei de alune din: rosii, ardei gras, ceapa verde, telina, castravete, paine toast, ulei de masline extravirgin, ulei de alune de padure, sos tabasco, sos worcester, zahar, otet alb, sare si piper.
- 3 rosii
- 1/2 ardei gras rosu
- 1/2 fir de ceapa verde
- 1 telina mica (radacina)
- 1 castravete
- 50 g paine toast alba
- 1 ulei de masline extravirgin
- 2 linguri ulei de alune de padure
- 1 picatura sos tabasco
- 3 picaturi sos worcester
- 2 linguri zahar
- 2 linguri otet alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală roşiile, ardeiul gras, castravetele şi ţelina. Inmoaie pâinea curăţată de coajă în 1/2 pahar de apă amestecată cu oţet.
Pune în vasul blenderuiui legumele curăţate şi tăiate, uleiul de măsline, sosurile, zahărul, sare, piper şi, la sfârşit, pâinea înmuiată şi stoarsă.
Pasează-le până când obţii o compoziţie cremoasă, apoi strecoar-o.
Serveşte această variantă de gazpacho cu rondele de ţelină foarte subţiri şi cu puţin ulei de alune turnat pe deasupra.
Gazpacho cu ulei de alune
Pofta buna!