Gazpacho cu ulei de alune

Printeaza

O reteta delicioasa de gazpacho cu ulei de alune din: rosii, ardei gras, ceapa verde, telina, castravete, paine toast, ulei de masline extravirgin, ulei de alune de padure, sos tabasco, sos worcester, zahar, otet alb, sare si piper.

Ingrediente:Gazpacho cu ulei de alune

  • 3 rosii
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 fir de ceapa verde
  • 1 telina mica (radacina)
  • 1 castravete
  • 50 g paine toast alba
  • 1 ulei de masline extravirgin
  • 2 linguri ulei de alune de padure
  • 1 picatura sos tabasco
  • 3 picaturi sos worcester
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri otet alb
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală roşiile, ardeiul gras, castravetele şi ţelina. Inmoaie pâinea curăţată de coajă în 1/2 pahar de apă amestecată cu oţet.

Pune în vasul blenderuiui legumele curăţate şi tăiate, uleiul de măsline, sosurile, zahărul, sare, piper şi, la sfârşit, pâinea înmuiată şi stoarsă.

Pasează-le până când obţii o compoziţie cremoasă, apoi strecoar-o.

Serveşte această variantă de gazpacho cu rondele de ţelină foarte subţiri şi cu puţin ulei de alune turnat pe deasupra.

Gazpacho cu ulei de alune

Gazpacho cu ulei de alune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.