Gazpacho verde cu ardei
PrinteazaGazpacho verde cu ardei din: castravete, ardei, avocado, iaurt, ceapa, arpagic, usturoi, ulei, otet, tabasco, sare, piper, menta.
- 1 castravete
- 1 ardei gras galben
- 1 avocado copt
- 250 g iaurt simplu
- o legătură de ceapă verde
- o legătură arpagic
- 2 căţei de usturoi
- 3 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de oţet din vin
- 1 linguriţă tabasco
- sare
- piper
- mentă proaspătă
Mod de preparare:
Curăţă castravetele, taie-l pe lungime şi înlătură partea cu seminţe. Spală ardeiul gras şi ceapa verde; taie fructul de avocado pe lungime, înlătură sâmburele şi curăţă pulpa de coajă.
Taie castravetele, ardeiul, avocado şi ceapa în bucăţi şi pune-le în blender. Adaugă căţeii de usturoi curăţaţi şi zdrobiţi, cât şi menta şi pasează.
Adaugă iaurtul, uleiul, oţetul şi sosul de tabasco si pâsează-le din nou. Asezonează cu sare şi piper şi ţine la frigider.
Inainte de servire, garniseşte porţiile reci cu arpagic tăiat mărunt.