Geantak
PrinteazaGeantak din: faina, iaurt, drojdie, sare, ulei, carne tocata de vita, ceapa, cimbru, menta, ou, smantana, margarina si ulei.
pentru aluat:
- 1 kg faina
- 3 cesti de iaurt (sau apa calduta)
- drojdie cat o nuca
- sare
- 4-5 linguri ulei
pentru umplutura:
- 1 kg carne tocata de vita (pui)
- 4-5 cepe
- cimbru
- menta
iti mai trebuie:
- 1 ou
- 1 cana cu smantana
- margarina
- ulei
Mod de preparare:
Frămânţi un aluat de pâine pe care îl laşi la dospit: între timp, prepari umplutura. într-un bol, amesteci carnea cu mirodeniile şi ceapa tocată fin.
La frământat, pui şi câteva linguri cu apă. Apa face ca umplutura să fie pufoasă şi are rol de liant. Acoperi şi laşi la rece.
Impărţi aluatul în suluri, din care tai bucăţi şi le faci bile. întinzi fecare bilă în formă de cerc. Aşezi umplutura pe jumătate de disc şi acoperi cu cealaltă parte. Lipeşti bine.
Fiecare plăcintuţă o treci apoi printr-o baie de ulei şi o aşezi într-o tavă (de regulă tava e rotundă) cu închizătura în sus, într-o parte, una după alta până se umple tava.
Faci un amestec de ou bătut cu smântână şi aco peri plăcinta. Laşi la dospit puţin, apoi coci la foc potrivit, până se rumeneşte.
Imediat treci margarina pe deasupra plăcintei, să fie cât mai fragedă şi acoperi plăcinta cu un prosop. E bună atât caldă, cât şi rece.
Geantak
Pofta buna!
Incoming search terms:
- geantak
- reteta geantak