Gelatina de caise
PrinteazaGelatina de caise din: caise, apa, zahar, gelatina, vanilie. O reteta simple si gustoasa de gelatina de caise.
- 3-4 caise coapte
- 3/4 pahar apâ
- 2 linguri zahâr
- 2 foi gelatina
- vanilie
Mod de preparare:
Se spală caisele, se taie in două, se îndepărtează sîmburii şi se pun la fiert in siropul preparat din apă, zahăr şi vanilie. Se lasă să fiarbă pană se înmoaie, fără să se sfarame.
Se scot din sirop şi se pun într-o formă sau castronel clătit cu apă rece. Gelatina muiată în apă rece se amestecă cu siropul fierbinte pană se dizolvă, apoi se strecoară printr-un tifon peste caise.
Se lasă pană se întăreşte. înainte de a se scoate din formă, se ţine învelită într-un şervet înmuiat în apă caldă ca să se desprindă mai uşor.
Pofta buna!