Gelatină de cocos cu frăguţe
PrinteazaO reteta de Gelatină de cocos cu frăguţe din: fragute, cocos uscat, foi de gelatina, zahar tos, zahar pudra si menta proaspata.
- 2 coşuleţe de frăguţe
- 150 g cocos uscat, ras
- 4 foi de gelatină
- 2 linguri de zahăr tos
- 40 g zahăr pudră
- câteva frunzuliţe de mentă proaspătă
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi frăguţele cu delicateţe, puneţi-le într-un castronel şi presăraţi peste ele zahăr tos. Amestecaţi-le cu atenţie să nu le sfărâmaţi, apoi puneţi-le în frigider. Mixaţi cocosul cu 7 dl de apă caldă, lăsaţi compoziţia în infuzie timp de 5 minute, apoi filtraţi-o printr-o sită deasă, păstrând laptele de cocos într-un castron.
După ce aţi înmuiat gelatina în apă rece câteva minute, stoarceţi-o şi topiţi-o în două linguri de apă caldă. încorporaţi-o în laptele de cocos împreună cu zahărul pudră, amestecând până obţineţi o compoziţie moale şi omogenă. Adăugaţi o treime din cantitatea de frăguţe întregi şi amestecaţi iar. Porţionaţi preparatul în patru forme de câte o porţie şi puneţi-le în frigider cel puţin 3 ore.
Când serviţi, cufundaţi rapid în apă clocotită formele şi răsturnaţi-le pe farfurioare de desert, ornându-le cu frăguţele rămase şi cu frunzuliţele de mentă bine spălate şi şterse.
Gelatină de cocos cu frăguţe
Poftă bună!