Gelatina de iaurt

Printeaza

Gelatina de iaurt din: iaurt, zahar, gelatina, piersici, dulceata de capsuni, lichior de zmeura.

Ingrediente:Gelatina_de_iaurt

  • 800 g iaurt degresat
  • 120 g zahăr
  • 8 foi de gelatină
  • 1/4 plic zahăr vanilat
  • piersici din compot
  • dulceaţă de căpşuni
  • 2 linguriţe lichior de zmeură

 

Mod de preparare:

Inmoi gelatina timp de 1/2 oră, în apă rece, apoi o topeşti într-un vas aşezat pe foc mic, urmând instrucţiunile de pe ambalaj.

Tai mărunt piersicile din compot, iar dacă au sâmburi, îi îndepărtezi. Laşi fructele să se scurgă în strecurătoare. Amesteci iaurtul cu zahărul şi zahărul vanilinat.

Amesteci iaurtul cu gelatina lichidă şi cu fructele. Torni amestecul într-o tavă pentru chec, tapetată cu folie de plastic şi răceşti desertul în frigider, pentru 2-3 ore.

Când gelatina s-a închegat, scufunzi forma timp de 1 -2 minute, într-un vas cu apă fierbinte şi o răstorni pe un platou.

Tai desertul în felii groase de 2 cm şi le serveşti cu un sos din dulceaţă de căpşuni amestecată cu lichior de zmeură.

Gelatina de iaurt

Gelatina_de_iaurt

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.