Gelatina de iaurt
PrinteazaGelatina de iaurt din: iaurt, zahar, gelatina, piersici, dulceata de capsuni, lichior de zmeura.
- 800 g iaurt degresat
- 120 g zahăr
- 8 foi de gelatină
- 1/4 plic zahăr vanilat
- piersici din compot
- dulceaţă de căpşuni
- 2 linguriţe lichior de zmeură
Mod de preparare:
Inmoi gelatina timp de 1/2 oră, în apă rece, apoi o topeşti într-un vas aşezat pe foc mic, urmând instrucţiunile de pe ambalaj.
Tai mărunt piersicile din compot, iar dacă au sâmburi, îi îndepărtezi. Laşi fructele să se scurgă în strecurătoare. Amesteci iaurtul cu zahărul şi zahărul vanilinat.
Amesteci iaurtul cu gelatina lichidă şi cu fructele. Torni amestecul într-o tavă pentru chec, tapetată cu folie de plastic şi răceşti desertul în frigider, pentru 2-3 ore.
Când gelatina s-a închegat, scufunzi forma timp de 1 -2 minute, într-un vas cu apă fierbinte şi o răstorni pe un platou.
Tai desertul în felii groase de 2 cm şi le serveşti cu un sos din dulceaţă de căpşuni amestecată cu lichior de zmeură.
Gelatina de iaurt
Pofta buna!