Gelatina de gutui
PrinteazaGelatina de gutui din: gutui, zahar, gelatina, apa.
- 2 gutui
- 100 g zahăr
- 2 foi gelatină
- 2-3 pahare apă
Mod de preparare:
Se spală gutuile şi se curăţă de coajă, samburi şi partea lemnoasă. Acestea din urmă se pun la fiert cu apa şi zahărul.
Cand sunt aproape fierte, se strecoară şi în siropul obţinut se pun gutuile curăţate, tăiate felii, care se lasă să fiarbă pană se înmoaie.
Se iau de pe foc şi se amestecă cu gelatina înmuiată în apă rece, apoi se toarnă într-o formă stropită cu apă.
Se lasă, la rece, 2-3 ore pană se întăreşte, apoi se răstoarnă din formă, după ce, în prealabil, aceasta a fost ţinută 1-2 minute în apă caldă ca să se desprindă mai uşor.
Pofta buna!