Gelatină de struguri

Printeaza

Gelatina de struguri din: suc de struguri, brandy, zahar, gelatina, struguri albi si menta proaspata.

Ingrediente:

  • 1/2 l suc de struguri
  • 2 dl brandy
  • 100 g zahăr
  • 3 foi de gelatină
  • câteva boabe de struguri albi
  • câteva frunzuliţe de mentă proaspătă

 

Mod de preparare:

Gelatină de struguri: Puneţi ia înmuiat gelatina în apă rece câte­va minute, apoi stoarceţi-o şi păstraţi-o deoparte.

Intr-o crăticioară, amestecaţi sucul de stru­guri cu zahărul şi lăsaţi-le să fiarbă la foc potrivit până când acesta se topeşte bine.

Adăugaţi gelatina, topiţi-o complet, conti­nuând să amestecaţi. Strecuraţi lichidul printr-o sită deasă, după care adăugaţi brandy-ul. Turnaţi preparatul într-o formă cam de 1 l capacitate şi daţi-o la frigider cel puţin 2 ore.

Cu puţin înainte de a servi, scoateţi gelatina din formă pe un platou.

Decoraţi-o cu boa­bele de struguri tăiate în două pe lung şi cu câteva frunzuliţe de mentă spălate şi şterse bine.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.