Gelatină de struguri
PrinteazaGelatina de struguri din: suc de struguri, brandy, zahar, gelatina, struguri albi si menta proaspata.
Ingrediente:
- 1/2 l suc de struguri
- 2 dl brandy
- 100 g zahăr
- 3 foi de gelatină
- câteva boabe de struguri albi
- câteva frunzuliţe de mentă proaspătă
Mod de preparare:
Gelatină de struguri: Puneţi ia înmuiat gelatina în apă rece câteva minute, apoi stoarceţi-o şi păstraţi-o deoparte.
Intr-o crăticioară, amestecaţi sucul de struguri cu zahărul şi lăsaţi-le să fiarbă la foc potrivit până când acesta se topeşte bine.
Adăugaţi gelatina, topiţi-o complet, continuând să amestecaţi. Strecuraţi lichidul printr-o sită deasă, după care adăugaţi brandy-ul. Turnaţi preparatul într-o formă cam de 1 l capacitate şi daţi-o la frigider cel puţin 2 ore.
Cu puţin înainte de a servi, scoateţi gelatina din formă pe un platou.
Decoraţi-o cu boabele de struguri tăiate în două pe lung şi cu câteva frunzuliţe de mentă spălate şi şterse bine.
Poftă bună!