Gem acrisor de sfecla rosie

Printeaza

Gem acrisor de sfecla rosie din: sfecla rosie, zahar, apa, lamaie.

Ingrediente:Gem_acrisor_de_sfecla_rosie

  • 1 kg sfecla rosie
  • 750 g zahar
  • 150 ml apa
  • 2 lamai

 

 

Mod de preparare:

Speli bine sfecla, o aşezi într-o tavă de cozonac tapetată cu hârtie cerată şi o pui la copt în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 1 1/4 oră. Probezi dacă s-a copt, cu ajutorul unei scobitori care trebuie să pătrundă cu uşurinţă până în mijlocul fiecărei sfecle.

Laşi sfecla coaptă să se mai răcească, după care o cureţi şi o pasezi în blender împreună cu apa, până obţii un piure fin.

Pui la fiert piureul împreună cu zahărul şi zeama de lămâie. Supraveghezi fier-berea amestecând cu o spatulă ori lingură de lemn pe care o foloseşti numai pentru dulceţuri.

Când gemul s-a îngroşat, probezi pe o farfurie dacă s-a legat. Il pui cald în borcane de 350 ml, înfiletezi capacele şi întorci borcanele pentru 5 minute pe capac. Le laşi să se răcească sub pătură, până a doua zi.

Gem acrisor de sfecla rosie

Gem_acrisor_de_sfecla_rosie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.