Gem acrisor de sfecla rosie
PrinteazaGem acrisor de sfecla rosie din: sfecla rosie, zahar, apa, lamaie.
- 1 kg sfecla rosie
- 750 g zahar
- 150 ml apa
- 2 lamai
Mod de preparare:
Speli bine sfecla, o aşezi într-o tavă de cozonac tapetată cu hârtie cerată şi o pui la copt în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 1 1/4 oră. Probezi dacă s-a copt, cu ajutorul unei scobitori care trebuie să pătrundă cu uşurinţă până în mijlocul fiecărei sfecle.
Laşi sfecla coaptă să se mai răcească, după care o cureţi şi o pasezi în blender împreună cu apa, până obţii un piure fin.
Pui la fiert piureul împreună cu zahărul şi zeama de lămâie. Supraveghezi fier-berea amestecând cu o spatulă ori lingură de lemn pe care o foloseşti numai pentru dulceţuri.
Când gemul s-a îngroşat, probezi pe o farfurie dacă s-a legat. Il pui cald în borcane de 350 ml, înfiletezi capacele şi întorci borcanele pentru 5 minute pe capac. Le laşi să se răcească sub pătură, până a doua zi.
Gem acrisor de sfecla rosie
Pofta buna!