Gem de afine cu lamaie

Printeaza

Gem de afine cu lamaie din: afina zahar, lamaie.

 

Ingrediente:

  • 1 kg afine
  • 400-500 g zahăr
  • 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Se spală bine afinele în apă rece si se lasă să se scurgă. Se pun într-un cas­tron, se adaugă zahărul, se amestecă bine şi se lasă aşa cel puţin 1 oră.

După ce afinele au în­ceput să lase suc, se pun într-o cratiţă şi se fierb puţin, până când cevin sticloase.

Se scot afinele, se scurg şi se pun în borcane curate şi calde. Se adaugă straturi de felii subţiri de lămâie.

fierbe din nou sucul rămas, se ia spuma şi se toarnă fierbinte pes­te afinele din borcane.

Se închid bine şi se păstrează la rece.

 

Gem de afine cu lamaie

Gem_de_afine_cu_lamaie

Pofta buna!

 

 

 

 

Sos Ragu Traditional Italian

Sos Ragu Traditional Italian din: carne tocata, bacon, ceapa, morcovi, telina, usturoi, rosii in bulion, vin, pasta de tomate, dafin, oregano, sare, piper, ulei, parmezan. Sosul ragu este o rețetă clasică în bucătăria italiană, cunoscută pentru bogăția sa și complexitatea aromelor. Acest sos robust, preparat cu carne și legume, este perfect pentru a acompania diverse […]

Coleslaw cu Varză Roșie și Morcov

Coleslaw cu Varză Roșie și Morcov din: varza rosie, morcovi, ceapa, maioneza, otet, miere, sare, piper, seminte de susan. Descoperă secretul unei salate coleslaw cu varză roșie și morcov, perfectă pentru a adăuga un strop de culoare și nutrienți la orice masă. Această versiune a coleslaw-ului tradițional nu este doar un deliciu pentru ochi, dar […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.