Gem de agrise cu vanilie
PrinteazaGem de agrise cu vanilie din: agrise, zahar, vanilie.
Ingrediente:
- 1000 g agrişe
- 500 g zahăr gelifiant 2:1
- 1 păstaie de vanilie
Mod de preparare Gem de agrise cu vanilie:
Agrişele se spală, se curăţă de cozi şi se lasă să se scurgă bine. Se toarnă într-o cratiţă cu 1/4 l apă şi se fierb până când plesnesc toate.
Intre timp, păstaia de vanilie se taie longitudinal şi i se scoate miezul cu mânerul de la cuţit.
După ce scoruşele s-au înmuiat, se separă de sâmburi şi coajă, se adaugă zahărul, păstaia de vanilie şi miezul acesteia.
Se pun pe foc şi se amestecă continuu până fierb, se respectă timpul de fierbere indicat, apoi se face proba, se toarnă în borcane până la buză şi se pun capacele.
Pofta buna!