Berea Budweiser: Budweiser este una dintre cele mai iconice și consumate beri din lume, produsă de Anheuser-Busch, o companie cu o istorie bogată. Fondată în 1852 de către Adolphus Busch și Eberhard Anheuser în St. Louis, Missouri, Anheuser-Busch a devenit rapid un lider în industria berii americane. Budweiser, lansată în 1876, a fost inspirată de […]
Gem de agrişe
PrinteazaGem de agrişe din: apa, zahar fin, agrise, pastaie de vanilie, sare de lamaie.
Ingrediente:
- 100 ml apa
- 700-800 g zahar fin
- 1 kg agrise
- 1 pastaie de vanilie
- 1 lingurita cu varf sare de lamaie
Mod de preparare:
amestecă în apă 200 g zahăr fin şi se dă în clocot până se dizolvă complet.
curăţă agrişele de codiţe şi florile uscate, se spală bine, se lasă să se scurgă şi se adaugă în siropul de zahăr.
spală păstaia de vanilie, se crestează, se scoate miezul cu vârful cuţitului.
Miezul şi păstaia se aşază în cratiţă cu agrişele şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 25 min., amestecând până ce compoziţia se îngroaşă.
Apoi se scoate păstaia de vanilie şi se adaugă restul de zahăr; se mai fierbe 15-20 min., până se îngroaşă bine.
La final se adaugă sare de lămâie şi se mai dă un clocot.
toarnă în borcane sterile, care apoi se închid ermetic. păstrează la rece şi întuneric.
Gem de agrişe
Pofta buna!
Borș de Miel și Cartofi: o reteta perfectă pentru mesele de sărbătoare și nu numai. Gustul bogat și aromele autentice fac din acest borș un preparat iubit de toți cei care apreciază bucătăria românească. Carnea de miel este bogată în proteine, vitaminele B și minerale esențiale cum ar fi fierul și zincul. Borșul, un ingredient […]