Gem asortat de fructe

Printeaza

Gem asortat de fructe din: prune, piersici, mere, pere, zahar.

Ingrediente:

  • 2 kg prune
  • 2 kg piersici
  • 2 kg mere
  • 2 kg pere
  • cate 300 g de zahar pentru fiecare kg de piure de fructe rezultat

 

Mod de preparare:

Speli prunele şi piersicile şi le desfaci de pe sâmbure. Speli merele şi perele, le cureţi de coajă şi de cotor.

Macini miezul fructelor în maşina de tocat carne sau îl pasezi cu blenderul. Cântăreşti miezul de fructe şi calculezi cât zahăr e nevoie să adaugi pentru gem.

Pui la fiert piureul de fructe împreună cu zahărul şi îl laşi să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când.

Faci proba dacă gemul se leagă: pui o linguriţă de gem pe o farfurie scoasă din congelator şi, când s-a răcit, faci o cărare cu lingura.

Părţile nu trebuie să se apropie.

Pui gemul în borcane de 350 ml sterilizate şi aşezate pe o tavă. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mic, 1/2 oră, până când gemul prinde o pojghiţă.

După 30 de minute, capsezi borcanele şi le laşi să se răcească până a doua zi, între pături.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Gem de fructe rosii

Gem de fructe rosii din: fructe, zahar, lamaie. Ingrediente: 1000 g fructe (amestec de coacăze roşii, zmeură şi căpşuni) 500 g zahăr gelifiant 2:1 sucul de la 1 lămâie       Mod de preparare: Fructele se aleg, se spală şi se curăţă de codiţe. Zmeura se amestecă cu coacăzele şi se pasează cu blenderul […]

 

Gem de fructe

Gem de fructe din: fructe, zahar, lamaie, conservant. Ingrediente: 1 kg fructe de sezon (mere, portocale, banane, pere, papaya, struguri, guave, kiwi, etc.) 1,250 kg zahăr 1/2 linguriţă zeamă de lămâie (portocală) 1/2 linguriţă esenţă de zmeură (ori de alt fruct de pădure) un praf de conservant     Mod de preparare: Se spală, se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.