Gem de capsune cu ardei chilli
PrinteazaO reteta de gem de capsune cu ardei chilli din: capsune, zahar gelifiant, ghimbir si piper negru.
- 1 kg capsune
- 1 kg zahar gelifiant
- 1 ardei chilli mic uscat
- 1 lingurita cu ghimbir ras
- 1 lingurita cu piper negru
Mod de preparare:
Spală şi curăţă de codiţe căpşunele, scurge-le de apă. Zdrobeşte cu un blender jumătate din cantitatea de căpşune, iar restul taie-le bucăţi. Curăţă ardeiul de seminţe şi taie-l bucăţele. Amestecă ardeiul cu ghimbirul ras şi căpşunele. Adaugă zahărul gelifiant şi pune amestecul pe foc, omogenizând continuu.
Lasă să fiarbă şapte minute, după care poţi să faci proba de gelificare: pune o linguriţă cu gem pe o farfurioară, iar dacă s-a solidificat, adaugă piperul negru măcinat mare şi amestecă uşor. Umple imediat borcanele pregătite cu gemul fierbinte şi sigilează-le.
Gem de capsune cu ardei chilli
Pofta buna!
Foarte bun gemul de capsune, daca e putin picant, pur si simplu un deliciu
Facut aceasta reteta.
Placut foarte mult.
Alaturi de cascaval, brinza mucegai, telemea, un deliciu.