Gem de citrice
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de gem de citrice din: lamai, lamai verzi, portocale si zahar.
Ingrediente:
- 6 lamai
- 4 lamai mici, verzi
- 4 portocale
- 1,5 kg zahar
Mod de preparare:
Gem de citrice: Cu ajutorul unui cuţit de curăţat coaja legumelor, curăţă toate lămâile şi 2 portocale Taie coaja in fâşii subţiri şi pune într-un vas împreună cu zeama fructelor stoarse.
Apoi strecoară într-un vas şi completează cu apă până când obţii 2 litri de lichid. Pune lichidul într-un vas pe foc. Mărunţeşte fructele stoarse într-un tocător electric şi pune apoi în tifon dublu, ca într-o pungă, legat cu sfoară şi pune-o în vas.
Fierbe timp de 40 de minute, până când lichidul se reduce pe jumătate. Pune tifonul într-o strecucătoare, deaupra vasului şi presează puternic pentru a extrage cât mai multă pectină posibil.
Adaugă zahărul şi pulpa din tifon şi dă vasul la foc mic până când se dizolvă complet. Apoi fierbe timp de 15 minute şi verifică dacă s-a legat. Lasă deoparte timp de 30 minute, pentru ca pulpa să se distribuie uniform.
Păstrează în borcane sterilizate, într-un loc răcoros şi întunecat, timp de maximum 1 an.
Pofta buna!