Gem clasic de caise

Printeaza

Gem clasic de caise din: caise, suc de lamaie, zahar, apa.

Ingrediente:Gem clasic de caise

  • 1200 g caise
  • sucul de la 1 lămâie
  • 1000 g zahăr gelifiant
  • 125 ml apă

 

Mod de preparare:

Fructele se spală, se taie jumătăţi şi se curăţă de sâmburi, apoi se pun la fiert cu apa şi sucul de lămâie. Se pasează şi se strecoară sau se mărunţesc cu blenderul de mână.

Pulpa astfel obţinută se amestecă cu zahărul gelifiant şi se dă în clocot. Se face proba şi se toarnă fierbinte în borcanele pregătite.

In funcţie de soiul de caise folosite, acest gem poate fi destul de moale. Dacă doriţi să fie mai tare, nu adăugaţi apă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.