Gem de coacaze negre
PrinteazaGem de coacaze negre din: coacaze, zahar, portocala, scortisoara, cuisoare.
Ingrediente:
- 1000 g coacăze negre
- 1000 g zahăr gelifiant
- sucul şi coaja de la 1 portocală
- 1 linguriţă scorţişoară măcinată
- 1 linguriţă cuişoare măcinate
Mod de preparare Gem de coacaze negre:
Coacăzele se spală, se curăţă de codiţe şi se aleg, se toarnă în cratiţă împreună cu sucul de portocală şi cu zahărul gelifiant, se amestecă şi se pun pe foc.
Coaja de la portocală, subţire, desprinsă de pe fruct cu cuţitul sau cu un curăţător, fără membrana albă, se adaugă la amestec împreună cu restul mirodeniilor. Se dă în clocot.
După încheierea timpului de fierbere indicat se face proba şi se toarnă în borcanele pregătite.
Pofta buna!