Gem de coacaze negre

Printeaza

Gem de coacaze negre din: coacaze, zahar, portocala, scortisoara, cuisoare.

Ingrediente:

  • 1000 g coacăze negre
  • 1000 g zahăr gelifiant
  • sucul şi coaja de la 1 portocală
  • 1 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 1 linguriţă cuişoare măcinate

 

 

Mod de preparare Gem de coacaze negre:

Coacăzele se spală, se curăţă de codiţe şi se aleg, se toarnă în cratiţă împreună cu sucul de portocală şi cu zahărul gelifiant, se amestecă şi se pun pe foc.

Coaja de la portocală, subţire, desprinsă de pe fruct cu cuţitul sau cu un curăţător, fără membrana albă, se adaugă la amestec împreună cu restul mirodeniilor. Se dă în clocot.

După încheierea timpului de fierbere indicat se face proba şi se toarnă în borcanele pregătite.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.