Gem de corcoduse cu lamaie
PrinteazaGem de corcoduse cu lamaie din: corcoduşe coapte, zahăr, zeama de lamaie.
Ingrediente:
- 1 1/2 kg corcoduşe coapte
- 1 kg zahăr
- zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Speli bine corcoduşele, apoi le aşezi într-un vas astfel: un strat de corcoduşe, unul de zahăr şi tot aşa până când termini ingredientele, ultimul fiind de zahăr. Le laşi la macerat peste noapte.
A doua zi, aşezi vasul pe foc mic şi ţii până când scade compoziţia la jumătate.
Strecori ca să îndepărtezi sâmburii, adaugi zeama de lămâie şi o mai fierbi cel puţin 30 de minute.
O torni fierbinte în borcane sterilizate, care se închid ermetic.
Le păstrezi la loc cald 12 ore, apoi le poţi depozita.
Gem de corcoduse cu lamaie
Pofta buna!