Gem de corcoduse cu lamaie

Printeaza

Gem de corcoduse cu lamaie din: corcoduşe coapte,  zahăr, zeama de lamaie.

 

Ingrediente:

  • 1 1/2 kg corcoduşe coapte
  • 1 kg zahăr
  • zeama de la 1 lămâie

 

 

 

Mod de preparare:

Speli bine corcoduşele, apoi le aşezi într-un vas astfel: un strat de corcoduşe, unul de zahăr şi tot aşa până când termini ingredientele, ultimul fiind de zahăr. Le laşi la macerat peste noapte.

A doua zi, aşezi vasul pe foc mic şi ţii până când scade compoziţia la jumătate.

Strecori ca să îndepărtezi sâmburii, adaugi zeama de lămâie şi o mai fierbi cel puţin 30 de minu­te.

O torni fierbinte în borcane sterilizate, care se închid ermetic.

Le păstrezi la loc cald 12 ore, apoi le poţi depozita.

 

Gem de corcoduse cu lamaie

Gem_de_corcoduse_cu_lamaie

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.