Gem de corcoduse, mere si morcov
PrinteazaGem de corcoduse, mere si morcov din: corcoduşe, morcovi, mere, zahar, sare de lamaie.
- 600 g corcoduşe
- 200 g morcovi
- 450 g mere
- 500 g zahăr
- 1 plic sare de lămâie.
Mod de preparare:
Speli bine corcoduşele, apoi le scurgi si le tai jumătăţi, scoţând sâmburii. Cureţi morcovii’şi îi razi fin, iar corcoduşele le toci mărunt.
Cureţi merele de coajă, le îndepărtezi sâmburii, iar pulpa o tal mărunt. Amesteci merele cu morcovii, corcoduşele, sare de lămâie, zahşr şi 4 linguri cu apă şi pui cratiţa la fiert.
Laşi să fiarbă până se îngroaşă, obţinând gemul mult dorit. Pui gemul în borcane, le închizi ermetic si le dai la rece în cămară.
Gem de corcoduse, mere si morcov
Pofta buna!