Gem de agrise vanilat

Printeaza

Gem de agrise vanilat din: agrise, zahar, vanilie.

Ingrediente:Gem de agrise vanilat

  • 1000 g agrişe
  • 500 g zahăr gelifiant 2:1
  • 1 păstaie de vanilie

 

 

Mod de preparare:

Agrişele se spală, se curăţă de cozi şi se lasă să se scurgă bine. Se toarnă într-o cratiţă cu 1/4 l apă şi se fierb până când plesnesc toate.

Intre timp, păstaia de vanilie se taie longitudinal şi i se scoate miezul cu mânerul de la cuţit.

După ce scoruşele s-au înmuiat, se separă de sâmburi şi coajă, se adaugă zahărul, păstaia de vanilie şi miezul acesteia.

Se pun pe foc şi se amestecă continuu până fierb, se respectă timpul de fierbere indicat, apoi se face prcoba, se toarnă în borcane până la buză şi se pun capacele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.