Gem de ananas si pepene
PrinteazaGem de ananas si pepene din: pepene, ananas, indulcitor, gelifiant, rom.
- 600 g pepene galben
- 500 g îndulcitor
- 400 g ananas
- gelifiant 2:1 pentru 1.000 g fruct
- 4 cl rom negru sau rachiu
Mod de preparare:
Pepenele galben trebuie să fie bine copt pentru ca să fie aromat. Se curăţă de coajă, apoi i se scort sâmburii cu lingura sau cu cuţitul.
Se taie foarte mărunt cui cuţitul. Şi ananasul proaspăt trebuie să fie foarte copt şi se preegăteşte la fel (se taie cotorul din mijloc).
Evident, puteţi folosi şti ananas la conservă.
Fructele mărunţite se amestecă cu gelifiantul şi cu îndulcitorul şi se dau în clocot câteva minute. Se adaugă romul sau rachiul şi se lasă pe foc până dă iar înţ fiert.
Dacă proba de gelatinizare nu iese, se mai lasă câteva minute la fiert.
Pofta buna!