Gem de ananas si pepene

Printeaza

Gem de ananas si pepene din: pepene, ananas, indulcitor, gelifiant, rom.

Ingrediente:Gem de ananas si pepene

  • 600 g pepene galben
  • 500 g îndulcitor
  • 400 g ananas
  • gelifiant 2:1 pentru 1.000 g fruct
  • 4 cl rom negru sau rachiu

 

Mod de preparare:

Pepenele galben trebuie să fie bine copt pentru ca să fie aromat. Se curăţă de coajă, apoi i se scort sâmburii cu lingura sau cu cuţitul.

Se taie foarte mărunt cui cuţitul. Şi ananasul proaspăt trebuie să fie foarte copt şi se preegăteşte la fel (se taie cotorul din mijloc).

Evident, puteţi folosi şti ananas la conservă.

Fructele mărunţite se amestecă cu gelifiantul şi cu îndulcitorul şi se dau în clocot câteva minute. Se adaugă romul sau rachiul şi se lasă pe foc până dă iar înţ fiert.

Dacă proba de gelatinizare nu iese, se mai lasă câteva minute la fiert.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.