Gem de caise aromat

Printeaza

Se stoarce sucul de la 1 kg porto­cale; se strecoară. Se măsoară 400 ml suc şi la nevoie se com­pletează cu apă. Se spală 300 g caise, se taie jumătăţi şi se scoate sâmburii.

Pulpa se taie felii, care se amestecă împreună cu sucul de portocale, 3 linguri suc de lămâie şi 50 g fulgi de migdale; se înglobează 400 g zahăr gelifiant.

Compoziţia se dă în clocot şi se lasă să fiarbă 3-4 min. Se ia spuma care rezultă. Se înglobează 50 ml lichior de portocale.

Se aşază dulceaţa în borcane filetate pregătite şi se închid ermetic; se aşază pe capac şi se lasă să stea astfel cca 10 min. Apoi se întorc şi se lasă să se răcească complet.

Gem de caise

Gem de caise aromat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.