Gem de caise cu amaretto

Printeaza

Gem de caise cu amaretto din: caise, zahar, lamaie, apa, amaretto.

Ingrediente:Gem de caise cu amaretto

  • 1200 g caise
  • 1000 g zahăr gelifiantt 1:1
  • 1 lămâie
  • 200 ml apă
  • 4 cl amaretto

 

Mod de preparare:

Caisele se spală, se taie jumătăţi şi li se scoate sâmburele. 10 sâmburi se sparg, iar miezul se scoate din coajă, se opăreşte şi se curăţă de coaja subţire.

Se taie mărunt cu cuţitul.

Fructele se amestecă cu zahărul, cu sucul dle lămâie şi cu nişte coajă de lămâie şi se lasă 3-4 ore. Adăugaţi miezul de sâmbure şi apa şi puneţi la fiert.

Spre sfârşiltul duratei de fierbere se adaugă amaretto. Se face proba, se toarnă în borcane, se pun capacele şi se întorc imediat cu capul în jos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.