Gem de caise cu amaretto
PrinteazaGem de caise cu amaretto din: caise, zahar, lamaie, apa, amaretto.
- 1200 g caise
- 1000 g zahăr gelifiantt 1:1
- 1 lămâie
- 200 ml apă
- 4 cl amaretto
Mod de preparare:
Caisele se spală, se taie jumătăţi şi li se scoate sâmburele. 10 sâmburi se sparg, iar miezul se scoate din coajă, se opăreşte şi se curăţă de coaja subţire.
Se taie mărunt cu cuţitul.
Fructele se amestecă cu zahărul, cu sucul dle lămâie şi cu nişte coajă de lămâie şi se lasă 3-4 ore. Adăugaţi miezul de sâmbure şi apa şi puneţi la fiert.
Spre sfârşiltul duratei de fierbere se adaugă amaretto. Se face proba, se toarnă în borcane, se pun capacele şi se întorc imediat cu capul în jos.
Pofta buna!