Gem de caise cu lamaie
PrinteazaGem de caise cu lamaie din: caise coapte, zahar, apa, lamaie.
- 1 kg caise coapte
- 500 g zahar
- 100 ml apa
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Speli caisele sub jet de apă şi le laşi să se scurgă. Cureţi caisele de sâmburi şi le mixezi în blender sau le dai prin maşina de tocat carne, apoi le stropeşti cu zeamă de lămâie. Fierbi apa şi zahărul până când se leagă siropul.
Adaugi caisele şi amesteci încontinuu, ca să nu se prindă de baza vasului. După aproximativ 15 minute, încerci dacă gemul este legat, pe o farfurie rece. Torni gemul în borcane fierbinţi, în prealabil spălate şi sterilizate. închizi borcanele ermetic, cu capace noi şi întorci borcanele pe capac, pentru 10 minute.
Gem de caise cu lamaie
Pofta buna!