Gem de caise pentru diabetici
PrinteazaGem de caise pentru diabetici din: caise, indulcitor, agar-agar, suc de lamaie.
- 1000 g caise
- îndulcitor
- 4 linguriţe de agar-agar
- sucul de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Caisele se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie bucăţi mici. Se toarnă în cratiţă şi se aduc la fierbere amestecând continuu.
Intre timp, într-o ceaşcă se amestecă câteva linguri de apă cu agar-agar şi cu sucul de lămâie.
După primul clocot al masei de fruct se toarnă amestecul cu agar-agar peste ea, apoi îndulcitorul (în cantitatea indicată pe pachet) şi se amestecă.
Lăsaţi pe foc să mai fiarba 1-2 minute. Turnaţi gemul în borcane cât încă este fierbinte, inchideţi-le şi întoarceţi-le.
Pofta buna!