Gem de capsuni si flori de soc
PrinteazaGem de capsuni si flori de soc din: capsuni, fructoza, agar-agar, flori de soc, sirop, lamaie.
- 1 kg căpşuni
- 1 kg fructoză
- 4 linguriţe agar-agar
- 2 inflorescenţe de soc
- 125 ml sirop de flori de soc
- sucul de la 1 lămâie (îndulcit cu fructoză)
Mod de preparare:
Florile de soc se rup de pe inflorescenţă cât mai atent şi se presară în borcanele curate, pregătite.
Căpşunile se spală, se lasă la uscat pe hârtie de bucătărie, se curăţă de cozi şi se taie sferturi. Se amestecă cu zahărul gelifiant şi cu siropul de soc şi se pun pe foc până fiert.
Intre timp, se amestecă într-o ceaşcă 125 ml apă cu sucul de lămâie şi cu agar-agar. Amestecul astfel obţinut se adaugă la masa de fruct după ce dă în clocot prima dată, şi se lasă încă 2 minute la fiert.
Dacă apare spumă, aceasta se îndepărtează, apoi gemul se toarnă fierbinte peste florile din borcane. Borcanele închise se întorc şi se lasă pe capac circa 10 minute.
Pofta buna!