Gem de capsuni si visine
PrinteazaGem de capsuni si visine din: capsuni, visine, zahar, pectina, acid citric.
- 1 kg căpşuni
- 500 g vişine
- 500 g zahăr
- 2 linguri de pectină
- 10 g acid citric
Mod de preparare:
Căpşunile şi vişinele se spală şi se lasă să se; scurgă bine. Căpşunile se curăţă, inclusiv de cotorul verde din interior. Vişinele se curăţă de codiţe şi de sâmburi.
Jumătatite din căpşuni şi jumătate din vişine se taie în bucăţi mari, iar cealaltă jumătate se pasează.
Se pregăteşte pectina (adica se amestecă cu 100 g zahăr). Pasta şi bucăţile de fructe se pun pe foc împreună într-o cratiţă mare, se adaugă amestecul de pectină şi zahăr şi se dau în clocot.
Apoi se adaugă restul de zahăr şi se lasă să clocotească minimum 3 minute. Se adaugă acidul citric, se face proba de gelatinizare, se ia de pe foc şi se toarnă în borcane, care se închid şi se întorc câteva minute.
Pofta buna!