Gem de capsuni si visine

Printeaza

Gem de capsuni si visine din: capsuni, visine, zahar, pectina, acid citric.

Ingredinete:Gem de capsuni si visine

  • 1 kg căpşuni
  • 500 g vişine
  • 500 g zahăr
  • 2 linguri de pectină
  • 10 g acid citric

 

Mod de preparare:

Căpşunile şi vişinele se spală şi se lasă să se; scurgă bine. Căpşunile se curăţă, inclusiv de cotorul verde din interior. Vişinele se curăţă de codiţe şi de sâmburi.

Jumătatite din căpşuni şi jumătate din vişine se taie în bucăţi mari, iar cealaltă jumătate se pasează.

Se pregăteşte pectina (adica se amestecă cu 100 g zahăr). Pasta şi bucăţile de fructe se pun pe foc împreună într-o cratiţă mare, se adaugă amestecul de pectină şi zahăr şi se dau în clocot.

Apoi se adaugă restul de zahăr şi se lasă să clocotească minimum 3 minute. Se adaugă acidul citric, se face proba de gelatinizare, se ia de pe foc şi se toarnă în borcane, care se închid şi se întorc câteva minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.