Gem de clementine, portocale si levantica
PrinteazaSe fierbe un sirop din 250 g zahăr, 375 ml apă şi 1 linguriţă flori de levănţică. Se lasă să se răcească peste noapte, iar dimineaţa se strecoară. Se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri 3 portocale. Se rade coaja de la 5 clementine.
Poate te itnereseaza si Gem de roşii, cu aromă de vanilie
Se încălzeşte siropul şi se adaugă feliile de portocale şi coaja de clementine. Se lasă să fiarbă la foc moale între o oră şi o oră şi jumătate. Se face proba: se scoate o linguriţă de dulceaţă pe o farfurie curată şi se lasă să se răcească. Dacă este legată, este gata; dacă nu, se mai lasă să fiarbă. Se toarnă în borcane.
Gem de clementine, portocale si levantica
Pofta buna!
Foarte bun gemul de clementine