Gem de dovlecel cu banane

Printeaza

Gem de dovlecel cu banane din: dovlecel, banane, suc de nanas, zahar, lamai, zahar vanilat, rom.

Ingrediente:Gem de dovlecel cu banane

  • 500 g dovlecel
  • 500 g banane
  • 750 ml suc natural de ananas
  • 1 kg zahar
  • 2 lamai
  • zahar vanilat
  • 20 ml rom

 

Mod de preparare:

Razi dovlecelul, presari peste el zaharul, torni sucul de ananas si lasi deoparte 5-6 ore. Adaugi bananele pasate, zaharul vanilat si romul. Pui la fiert 15-20 de minute si adaugi intre timp zeama de lamaie. Torni gemul fierbinte in borcanele sterilizate si le inchizi cu capace cu filet.

Pui borcanele cu capaul in jos, pentru 5 minute, dupa care le poti depozita intr-o camara racoroasa si bine aerisita.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.