Gem de fructe de padure

Printeaza

Gem de fructe de padure din: mure, afine, zmeura, miere, pectina, lamaie.

Ingrediente:Gem de fructe de padure

  • 250 g mure
  • 250 g afine
  • 250 g zmeură
  • 400 g miere
  • 2 linguri pectină din mere
  • sucul de la 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Fructele se spală şi se aleg, iar jumătate din cantitate se taie în bucăţi mici sau se pasează. Se adaugă pectina cât amestecul este încă rece, apoi se pune pe foc şi se lasă până începe să fiarbă, amestecând continuu.

Se adaugă mierea şi sucul de lămâie şi se fierbe până când iese proba de gelatinizare. Se toarnă rapid în borcane, se pun capacele şi se întorc borcanele cu capul în jos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.