Gem de fructe

Printeaza

Gem de fructe din: fructe, zahar, lamaie, conservant.

Ingrediente:Gem de fructe

  • 1 kg fructe de sezon (mere, portocale, banane, pere, papaya, struguri, guave, kiwi, etc.)
  • 1,250 kg zahăr
  • 1/2 linguriţă zeamă de lămâie (portocală)
  • 1/2 linguriţă esenţă de zmeură (ori de alt fruct de pădure)
  • un praf de conservant

 

 

Mod de preparare:

Se spală, se curăţă de coji şi seminţe fructele şi se pasează împreună, în mixer, sau cu o lingură de lemn. Se pun într-un vas pe foc mediu circa 250 ml de apă.

Când începe să fiarbă, se adaugă fructele, sucul de citrice şi esenţa şi se lasă la foc moale, să se lege bine. Se ia vasul de pe foc, se adaugă conservantul şi se toarnă, cât încă este fierbinte, în borcane.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.